1. BioAndina maca je prva i trenutno jedina želatinizirana maca na hrvatskom tržištu. Nakon berbe i sušenja, korijen BioAndina mace se termički obrađuje pod uvjetima povišenog tlaka i temperature. Drugim riječima, maca se kuha, pri čemu škrob korijena mace dobiva želatiniziranu strukturu. Tako macu već stoljećima konzumira domicilno stanovništvo Anda – kuhanu, ne sirovu.  Želatinizacijom maca postaje znatno podnošljivija za probavu, mikrobiološki sigurna i zdravstveno ispravna, a najvažnije nutrijenti iz mace optimalno bioraspoloživi u organizmu. Želatinizacijom se dobiva koncentriranija maca, budući da je za 1kg želatinizirane mace potrebno čak 4kg sirove mace. To je razlog i razlike u cijeni u odnosu na sirovu (raw) macu.

2. BioAndina maca je autohtona peruanska maca (Lepidium peruvianum Chacon), a studijama je dokazano da na sastav korijena mace utječe nadmorska visina na kojoj ona raste. Naša maca raste na 3 950m nadmorske visine andskih visoravni Junin u Peruu.

3. BioAndina nudi tri vrste mace: crvenu, crnu i žutu macu.

4. BioAndina maca jedina je pakirana u praktične mono vrećice s dnevnom dozom mace, pogodne za instant upotrebu. Osim praktičnosti primjene i prikladnosti za korištenje u pokretu, ovakvim se pakiranjem maca bolje čuva jer ne dolazi u doticaj s vlagom te ne oksidira

5. Jedno pakiranje BioAndina mace je dostatno za mjesečnu upotrebu jer jedna kutija BioAndina mace sadrži 30 pojedinačnih pakiranja od 5g.

6. BioAndina jamči ekološki uzgoj mace pod stalnim nadzorom naših partnera i kontrolom vodeće njemačke certificirajuće kuće za ekološke proizvode CERES, pri čemu je prošla sva testiranja i kontrole.

Kada koristiti macu?
I koju vrstu odabrati?

Tri vrste BioAndina mace – crvena, crna i žuta – idealan su dodatak prehrani te se preporučuju aktivnim muškarcima i ženama. Kao supernamirnica, maca prirodno doprinosi blagostanju organizma modernog čovjeka koji je izložen velikim količinama stresa - što s jedne strane podrazumijeva intenzivne mentalne napore, a s druge nedovoljnu količinu sna i, često, neuravnoteženu prehranu.

Inke su svakodnevno konzumirale macu, a njene blagodati su već stoljećima poznate diljem svijeta, poput:

• Povećanja razine energije i snage
• Povećanja otpornosti i izdržljivosti organizma
• Poboljšanja plodnosti
• Podrške zdravlju endokrinog sustava - ravnoteža hormona
• Blagotvornog djelovanja na opće zdravlje žena i muškaraca


Povrh toga, maca blagotvorno djeluje na pojedina zdravstvena stanja specifična za muško i žensko zdravlje. Pogledajte tablicu s preporukama nutricionista kada koristiti macu, te koju vrstu mace odabrati.

 

 

Saznajte više o djelovanju mace na ljudski organizam i zašo je peruanska maca super hrana na našem blogu u objavama od strane jednog od vodećih nutricionista te našeg stručnog suradnika magistra nutricionizma, univ.mag. fitoterapije i dijetoterapije Nenada Bratkovića. Objave su rezulatat analiza preko 35 studija dostupnih o maci.

S obzirom na to da sami sudjelujemo u cjelokupnom procesu uzgoja mace jamčimo Vam izvornost i izvrsnost proizvoda. Njenu zdravstvenu ispravnost provjerava nadležni akreditirani laboratorij u Zagrebu, a nutritivnu vrijednost potvrđuje naš partner od iznimne stručnosti i povjerenja – NutriKlinika, vodeća nutricionistička ordinacija u Hrvatskoj.

Neznate koju macu odabrati?
Imate li pitanja općenito vezanih uz prehranu ili biste se jednostavno željeli posavjetovati s nutricionistom oko unapređenja vaših prehrambenih navika. Magistar nutricionizma, fitofarmacije i dijetoterapije, Nenad Bratković iz NutriKlinike, savjetovat će vam koju macu odabrati te kako unaprijediti svakodnevnu prehranu.

Upit pošaljite na email adresu: [email protected]